Handelsbetingelser

Handelsbetingelser

Hvem kan handle i webshoppen?
Kun personer med bopæl i Danmark kan handle hos Små Mennesker. Hos Små Mennesker kan du bestille alle de varer, som findes på hjemmesiden. Vi har et endnu større udvalg af tøj og tekstiler i butikken, som ligger i Holstebro.

Har du forespørgsler til varer eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os.
Vi svarer altid hurtigst muligt og indenfor 24 timer.

Betaling?
Alle priser er angivet i danske kroner (DKK) inklusiv moms og andre afgifter. Når du handler med småmennesker.dk indgås aftaler på dansk.

Du modtager en kopi af din ordrebekræftelse på e-mail.

For at du kan indgå aftale med småmennesker.dk, har vi brug for følgende oplysninger:

Navn
Adresse
Telefonnummer
E-mailadresse

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos Små Mennesker ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret præcis om, hvilke oplysninger, der indsamles og hvorfor.

Følgende fra Små Mennesker har adgang til de oplysninger, der registreres om dig:
- Direktør Martin Flørnæss
- Den dataansvarlige på småmennesker.dk er webmaster Søren Erland Vestø
- Butiksansvarlig Trine Flørnæss

Vi opbevarer eller transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.
Oplysninger afgivet til www.småmennesker.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.

Som registreret hos Små Mennesker har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter Persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Små Mennesker ApS via e-mail info@småmennesker.dk.

Sådan kan du betale?
På småmennesker.dk kan der betales med:

-         Mobile Pay Online

-         Bankoverførsel

-         Paypal, VisaDankort, Visa, MasterCard og Viabill                                     

Beløbet hæves først på dit kort, når varerne sendes fra småmennesker.dk. Der kan aldrig trækkes et større beløb end det, du har godkendt ved købet. OBS! Ved bankoverførsel er du ikke beskyttet af indsigelsesordningen.

Gebyret for betaling er 1,25 kr. pr. transaktion.

Ved køb under 25 kr. tager vi et ekspeditionsgebyr på 10 kr.

Rabatter
Der gives ikke yderligere rabat på vores varer, end dem der allerede er beskrevet. Der kan være kampagner, der er tidsbegrænsede, med yderligere rabat på en given vare eller koder, der udløser enten kontant rabat, procentvis rabat eller en given vare.

Virksomhedsoplysninger
Små Mennesker ApS er en del af Baby Solutions ApS under House of Solutions ApS.

Du kan kontakte os på 2987 3386 (15.00 - 18.00) eller på info@småmennesker.dk, som vi besvarer indenfor hverdagen.

Website: småmennesker.dk
Virksomhedens juridiske navn: House of Solutions
Organisationsform: Anpartsselskab (ApS)
CVR: DK 31940478
Virksomhedsadresse: Skivevej 136, 7500 Holstebro, Danmark
E-mailadresse: info@småmennesker.dk
Telefon: +4529873386
Virksomhedens etableringsår: 2009

Levering
Vi leverer indenfor 2-5 dage. Ved bestilling af særligt fremstillede produkter kan leveringen være op til 3 uger. Ved ø-levering tillægges en dag til den angivne leveringsdato.

Der tages forbehold for udsolgte varer – skulle det være tilfældet, vil vi kontakte dig.

Vi leverer med Post Nord eller GLS. Vi leverer i Danmark med undtagelse af Færøerne og Grønland. Ønsker du levering andre steder, så kontakt os for individuel aftale.

Fragt og håndteringsgebyr er kr. 49 uanset, hvor meget, du køber for. Der er enkelte produkter, der har en meromkostning ved forsendelse. Dette vil du blive gjort opmærksom på ved de enkelte produkter.

Har du valgt Mobile Pay eller kortbetaling bliver varerne sendt hurtigst muligt.
Har du valgt at betale via bankoverførsel vil afsendelse først ske, når din indbetaling er registreret. Det betyder, at du normalt ved bankoverførsel vil have dine varer i hænde med forsinkelse på op til 5 hverdage udover den lovede leveringstid.

Opstår der forsinkelser hos Post Nord eller GLS kan dette forsinke leverancen i forhold til den ønskede leveringsdato.

Du kan også afhente dine varer i butikken. Du kan afkrydse ved bestilling og når vi har pakket dine varer, modtager du en SMS.


Hvis du fortryder dit køb?
Du har 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. Du kan udfylde vores blanket til standardfortrydelsesformular, som du finder nederst på siden.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du:

-         har modtaget din vare

-         får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre og som leveres enkeltvis

-         får det sidste parti eller den sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare, der består af flere partier eller dele

Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du fortryder dit køb. Meddelelsen skal gives på mail info@småmennesker.dk. Du skal i din meddelelse gøres os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Du kan også vælge at benytte vores standardfortrydelsesformular og sende med retur. Den finder du medsendt din ordrebekræftelse og nederst i disse betingelser.

Du kan ikke fortryde dit køb ved at nægte modtagelse af varen, uanset om du har haft kontakt til os.

Fortryder du en del af købet?
Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt under én ordre.

Bemærk, at du ikke får leveringsomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

Tilbagebetaling af købsbeløbet?
Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb, du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet. Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Hvis du fortryder købet, skal varen sendes til:

Små Mennesker
Skivevej 136
7500 Holstebro
Danmark

Hvad skal jeg sende med tilbage?
Du skal vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen. Ekspeditionen går hurtigere hvis, du ligeledes udfylder vores bytte- og returneringsformular, som du finder her. Du kan også fortryde købet ved at give tydelig meddelelse og aflevere den personligt på ovenstående adresse. Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.


Varens stand, hvis du sender den tilbage?
Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på.

Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik. Hvis varen er prøvet, udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.
For at modtage hele købsbeløbet retur, må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.

Varer undtaget fortrydelsesretten
Du kan ikke returnere følgende varer:

  • fødevarer – herunder te, kosttilskud etc.
  • varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer – altså individuelle ændringer, såfremt fremstillingen er påbegyndt. Det gælder dog kun, når du forinden har givet samtykke til, at Små Mennesker må påbegynde fremstillingen inden fortrydelsesrettens udløb. Ved accept af vilkår i forbindelse med bestillingen af denne type varer, accepterer du samtidig, at fremstillingen af varen kan påbegyndes inden fortrydelsesfristens udløb.
  • forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen
  • 2. sorteringsvarer, hvor en eventuel forringelse eller fejl allerede er noteret i beskrivelsen ved køb

Du mister din fortrydelsesret, hvis:
Du bryder forseglingen på varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret.

Fragtskader
Når du modtager en pakke fra os, er det vigtigt, at du, INDEN du kvitterer for modtagelsen, undersøger om emballagen er beskadiget. Hvis den er det, skal du på din kvittering angive, hvad der er galt, eksempelvis "hul i emballagen" eller lignende. Hvis du undlader dette, kan transportselskabet frasige sig ethvert ansvar for transportskaden. Små Mennesker skal staks have besked om dette indenfor to (2) hverdage.
Desuden er det vigtigt, at du sørger for at gemme emballagen, indtil du er sikker på, at varen ikke er beskadiget. Tag gerne et foto af emballagen, hvis den ser beskadiget ud, inden du pakker varen ud.

Fejl og mangler - reklamationsret
Når du handler på www.småmennesker.dk har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Det er selvfølgelig et krav, at reklamationen er berettiget og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd. Reklamationsretten gælder ikke for 2. sorteringsvarer, hvor fejlen eller manglen kendes ved køb.

Købelovens mangelregler kan finde anvendelse på varekøb.

Hvor hurtigt skal jeg reklamere?
Eventuelle fejl eller mangler ved levering af vores produkter skal påberåbes indenfor ”rimelig tid” efter, du har opdaget manglen eller fejlen ved varen.

Det er din pligt at angive og på forlangende vise, hvordan fejlen eller manglen ytrer sig. Hvis du opdager en fejl, skal du hurtigt rette henvendelse til Små Mennesker.

Særlige vilkår
For varer med begrænset holdbarhed er din klagemulighed afgrænset af den holdbarhedsperiode, der er stillet dig i udsigt. 

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger.

Varen sendes til Små Mennesker ApS, Skivevej 136, 7500 Holstebro

Vi har brug for følgende information, når du sender varen til os.

Når du returnerer varen, bedes du oplyse, hvad problemet er, så detaljeret som muligt. Brug gerne vores returskema. Det er ikke et krav, men det letter vores sagsbehandling og minimerer ekspeditionstiden for reklamationen.

Husk, at varen altid skal sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Handelsbetingelserne gælder for fysiske varer købt i vores webshop. Ved køb af ydelser henviser vi til vores forretningsbetingelser, som du finder her.

Hvad skal jeg sende med retur?
Du skal vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen. Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Cookies
På småmennesker.dk anvendes cookies med det formål at optimere websitet og dets funktionalitet og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig samt i forbindelse med markedsføring. Det er et EU krav, men du kan til enhver tid slette cookies fra din computer; hvordan afhænger af din browser.

Logstatistik
Vi bruger en logstatistik på småmennesker.dk hvilket betyder, at et statistik-system opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende vi har, hvor de kommer fra og hvor på websitet det forlades mv. Logstatistikken anvendes kun med det formål, at optimere småmennesker.dk.

Klageadgang
Hvis du vil klage over dit køb, skal du først rette henvendelse til info@småmennesker.dk eller til Små Mennesker ApS, Skivevej 136, 7500 Holstebro. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til det relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Forbrugerklagenævnet
Carl Jacobsens vej 35, 2500 Valby, Danmark
kfst@kfst.dk
www.forbrug.dk
4171 5050 (Hverdage 9-12)

Ophavsret
Tekst, billeder, grafik osv. er beskyttet efter loven om ophavsret. Overtrædelse kan medføre krav om erstatning, vederlag samt godtgørelse for udført arbejde.

Blanket til standardfortrydelsesformular: Fortrydelsesformular